Nols Credit: Nick Garrett

NOLS lär dig rädda liv i fält

Lena Conlan har arbetat med det amerikanska utbildningsföretaget NOLS i över 30 år och har i deras regi bland annat lett havskajakexpeditioner och hållit i sjukvårdsutbildningar i fält. Nu ser hon fram emot att komma till Explore och förhoppningsvis locka många besökare att boka upp sig på NOLS kurser och äventyrliga expeditioner över hela världen.

Varför ställer ni ut på Explore?
–      Vi vill inspirera folk att lära sig mer om sjukvård i fält, och förhoppningsvis locka dem att anmäla sig till någon av våra kurser.

Vad är det för kurser?
–      Vi anordnar kurser och expeditioner för alla åldrar och på alla nivåer. Och det finns mycket att välja på, exempelvis forspaddling, bergsklättring, grottkrypning och mycket mer. Våra kurser och expeditioner är både spännande äventyr och lärdom för livet. Vi brukar alltid få bra respons på mässan!

Och så har ni kurser om sjukvård i fält, berätta!
–      Gillar man friluftsliv tycker jag absolut att man ska ta sig tid att gå en sådan kurs, för förr eller senare sker det ju en olycka om man är mycket ute i fält. Det är en bra försäkring.

Vad händer annars i er monter?
–      Vi brukar arrangera en cykelolycka mitt på golvet, och vi som står i montern har fejkade sår och blåmärken, så vi kanske gör det i år igen. Till oss kan man komma och ställa frågor om första hjälpen och sjukvård i fält, och vi kommer även att hålla föreläsningar om detta. Bland annat kan man lära sig vad som ska finnas i den ultimata första hjälpen-väskan, och de elva viktigaste sakerna som kan rädda liv.

Lena Conlan Lena Conlan

Till boka monter »

Fler intervjuer med utställare »