Stockholms Kajak

Stockholmkajak på Explore Outdoor

I år kan du, precis som tidigare år, träffa Stockholmkajak på Explore Outdoor. Stockholmkajak har haft kajakverksamhet i mer än 20 år och är idag Sveriges största kajakleverantör med marknadsledande produkter.

Kajakföretaget har ställt ut på mässan i många år, ända sedan 1996 på dåvarande Vildmarksmässan. Till sin monter välkomnar de alla kajakintresserade och nyfikna. Här kan du läsa mer om deras produkter, verksamhet och bästa tips innan du besöker dem.

Vad förväntar ni er av ert deltagande på Explore Outdoor?
– Explore Outdoor drar en bred publik med natur- och friluftsintresserade människor så vi förväntar oss en jättetrevlig helg. På mässan vill vi träffa kunder och kajakintresserade och visa upp våra kajaker. Vi vill inspirera folk till paddling och visa hur roligt och mångsidigt det är. Att paddla kajak är jättehärligt. Man kommer nära naturen och det är dessutom jättebra träning!

Vad ska ni göra på mässan?
– Vi kommer att visa upp våra produkter. I första hand säljer kajaker i både plast och glasfiber. Vi har många olika modeller för alla olika ändamål, både för nybörjare och erfarna paddlare. Utöver kajaker säljer vi också SUP-brädor (Stand Up Paddle Boards). I år lanserar vårt egna märke SUN Paddleboard helt nya glasfiberbrädor med jättesnygg bambufinish som ska bli så roliga att visa upp!

– Vi finns också på plats för att ge tips och vägledning till alla som vill köpa en kajak. Vi hjälper dig välja rätt både om du är på jakt efter din första kajak eller en ny utmaning. I vår monter kommer det gå jättebra att provsitta alla modeller för den som är intresserad och självklart känna på olika paddlar och annan utrustning. Vi erbjuder också kurser för både kajak- och SUP-paddling.

Vilken är den bästa rutten att paddla i Stockholm?
– För den som är intresserad av stadspaddling kan vi rekommendera att paddla runt Kungsholmen, Långholmen och Reimersholme. Eller runt Djurgården på Saltsjösidan, det är jättefint.

Vilka är era bästa tips för nybörjare som vill börja paddla kajak?
- Det är bara att börja! Det är inte alls svårt utan det handlar bara om att komma i gång. Man kan komma och fråga oss om man har funderingar innan man sätter igång. Vi har kurser för den som är intresserad men det är absolut inget avancerat – mycket lättare än att lära sig cykla! 

Vad ska man tänka på innan man hoppar i en kajak?

- Paddling är inte svårt, alla kan, men vissa saker ska man så klart tänka på. Man ska ha koll på vädret så att man inte hamnar i en storm och vattentemperaturen är bra att också ha koll på. Jag tycker att man bör vara simkunnig och kunna simma minst 200 m för att det ska kännas tryggt. Sen ska man självklart ha en flytväst på sig! 

Hur ska man tänka vid val av kajak?
– Att välja kajak är enkelt och roligt. Fundera lite på hur och var du vill paddla så går det sedan snabbt att bestämma vilken kajak som passar just dig bäst. Vi hjälper dig också alltid att välja rätt – besök oss så ser vi till att du hittar den perfekta kajaken.