Basecamp

Explore Basecamp 2019

Tidigare års succé fortsätter – nu bättre än någonsin! Under Explore Outdoor, som äger rum 22-24 mars 2019, kommer du kunna uppdatera dina kunskaper i friluftsliv och äventyr genom att medverka på utbildningspassen under Basecamp. Nytt för i år är att alla kurser ingår i den vanliga entrébiljetten!

Swett är äventyrsföretaget som arrangerar vandringsresor världen över, med ambitionen att alla ska få uppleva sin dröm. Under Explore Outdoor 2019 är de återigen på plats med konceptet Basecamp, där du under tre dagar har möjlighet att ta del av ett fullspäckat program med kvalitativa pass. Du kommer bland annat kunna lära dig följande:

Utrustning i friluftslivet

Hur klär du dig, hur lagar du bäst mat och vilket tält ska man välja? Efter detta pass får du en större insikt i hur insikt i hur du maximerar nyttan och minimerar vikten på tur.

Hög höjd
Att vandra på höjder över 3000m blir mer och mer populärt. Under detta pass får du en insikt i vad som händer med kroppen på dessa höjder och hur du gör för att anpassa dig på allra bästa sätt.

Överlevnad
Hur agerar du i händelse av en nödsituation på fjället? Hur förbereder du dig mentalt för en överlevnadssituation och vilka prioriteringar ska göras?

Första hjälpen
Hur agerar du när vännen blivit nerfryst, när du har skurit dig eller trampat snett på fjället? Detta pass riktar sig till dig som vill bli säkrare på första hjälpen, så att du med trygghet kan hantera en nödsituation.

NYHET! Under 2019 får alla som köper en biljett till Explore Outdoor tillgång till alla passen på Basecamp den dagen, så det är bara att välja och vraka. Under fredagen och lördagen går våra grundkurser och på söndagen kan du gå de mer avancera fortsättningskurserna.

Föreläsare

Här presenterar vi de föreläsare som kommer att hålla föredrag i Basecamp. För mer information och tider för föreläsningarna se Programmet i huvudmenyn. 

Jonas Alexandersson

Första hjälpen i friluftslivet

Hur agerar du i en nödsituation med skadade/sjuka personer i vildmarken, L-ABCDE, vad ska du ha i ditt första hjälpen kit?

Jonas Landolsi

Överlevnad i vildmarken

Hur agerar du i en situation utan bekväm utrustning långt ifrån civilisationen? Att veta hur man agerar i en överlevnadssituation har du stor nytta av, både i friluftslivet men även i vardagslivet.

Oliwia Kiwanuka

Hur klarar du dig på hög höjd?

Att bestiga höga berg är för många en fantastisk utmaning, man pressas till det yttersta både fysisk och mentalt. Men vad är det som faktiskt händer med kroppen på hög höjd? Varför blir man andfådd?

Filip Gullstrand

Friluftsteknik 1, Tema Lägerliv

Under detta pass får besökaren lära sig mer om vad som är viktigt vid val av lägerplats när du tältar.